maandbrief 8 - februari 2019

Wednesday, 30 January 2019

Beste vrienden en vriendinnen,

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er op! Op 5 januari hadden we een Out of the box activiteit in Antwerpen met onze vrienden van Antwerpen West en op 7 januari hebben we, tijdens een gezellige vergadering, 2019 ingezet met de gebruikelijke nieuwjaarswensen.

Op 16  januari werden deze wensen voor een schitterend  nieuw jaar nog eens herhaald  op de nieuwjaarsreceptie van alle Gentse clubs georganiseerd door Gent Prinsenhof. Volgend jaar zal de organisatie van deze receptie te beurt vallen aan RC Gent Zuid.

Op 28 januari  ontvingen we de eerste topspreker van het tweede semester: Peter Leyman, die een bevlogen, leerrijke en boeiende voordracht gaf over “Sociale economie’.

Op 29 januari kwam het ‘Green team’ van de Gentse Rotary en Rotaractclubs bijeen om de ‘Boomplantactie’ van 23 februari voor te bereiden. Meer info hierover later!!

En op 31 januari was er nog een raad van bestuur van vzw Voedselondersteuning Gent. In bijlage vinden jullie ook de infobrief van januari met een verslag van alle activiteiten rond het eindejaar!! Zeker het lezen waard!!

En hier dan het programma voor de maand februari:

Maandag 4 februari: Vergadering commissie DAG  ten huize Guido

Dinsdag 5 februari: Meeting Gentse Rotary- en Rotaract voorzitters

Donderdag 7 februari: Fundraising Gent Zuid (Opera, Gent)

Maandag 11 februari: SV met partners: Uiteenzetting over het project MusIC (Music Intensive Care) door Willem Wittenberg en stand van zaken project ‘Ervaringsdeskundige in armoedebestrijding’ door Barbara Serrus van vzw De Link Armoede. Wie interesse heeft in het onderwerp kan inschrijven via de agenda op deze site.

Maandag 18 januari : SV met partners: Frank Vander Sijpe van Securex komt spreken over ‘Innovatie in HR’.  Wie interesse heeft in het onderwerp kan inschrijven via de agenda op deze site.

Dinsdag 19 februari: comité vergadering

Zaterdag 23 februari: 13u30 – 15u - SV familie event met partner, kinderen en kleinkinderen: Een familiedag van ALLE Gentse clubs  voor de boomplantactie van een Rotarybos in Zwijnaarde. Meer info later: verwittig iedereen en SAVE THE DATE!!!

Zondag 24 februari : OUT OF THE BOX activiteit: Lezing over Gaston Eysselinck door Marc Dubois in de Minard Schouwburg. Info op onze website.

Meer info over al deze activiteiten is te vinden op onze website (waarop de leden zichzelf en hun genodigden liefst tijdig inschrijven): http://www.rotarygent.be/activity/ 

en op die van het district https://gent.rotary1620.org/nl/activities/agenda/

Op de website van 'Rotary in Gent' kunnen jullie ook de programma’s bekijken van de andere Gentse clubs: http://www.rotaryingent.be/agenda/

En, beste vrienden en vriendinnen, vergeet niet de datum van ons aperitiefconcert van zondag 17 maart vast te leggen en de uitnodiging in bijlage door te sturen naar familie, vrienden en kennissen!!           

Met vriendelijke groet ,

Jacques Eichperger, verantwoordelijke communicatie RC Gent

Verjaardagskalender RC Gent  - Februari 2019

02 – Cathy Standaert (echtgenote Stephan Rahier)  - cath_standaert@hotmail.com

07 – Monique Jacobus - monique.jacobus@telenet.be

09 – Marcel Lequeux (erelid) - lequeux.marcel@skynet.be

10 – Mary Meert (echtgenote Michel de Clippele) – 09 234 23 20

18 – Yolande Delwarde (echtgenote Gaston Van San) – 09 222 78 59

21 – Michel de Clippele - michel.declippele@outlook.com

22 – Karlijn Lozie (echtgenote Jan Derveaux) - karlijn@apotheeklozie.be

23 – Jan Derveaux -  jd@derveaux.be

28 – Nanou Serck (echtgenote Pierre Huyghebaert)  - nanouhgbs@gmail.com

 

 


Documents attached