maandbrief 6 - december 2018

Friday, 30 November 2018

Beste vrienden en vriendinnen,

Alweer een drukke maand achter de rug met het eerste ‘Festival voor Vrede’ op 10 en 11/11 georganiseerd door vriend André Berkvens met de hulp van een aantal Gentse serviceclubs. Pierre had voor onze club de organisatie van de Rabotwijk op zich genomen. Een terugblik is te vinden op:  http://www.festivalvoorvrede.gent/  .

Op 12/11 kwam Jo Caudron spreken in de club over ‘Digitale transformatie’ en dit voor meer dan 60 aanwezigen! Een meer dan boeiende avond!

Op dinsdag 13/11 was er raad van bestuur van vzw Voedselondersteuning  Gent.

Op woensdag 14/11 werd een zonevergadering georganiseerd rond het thema ‘Ledenbeheer’ met als spreker verkozen gouverneur Koen Ringoot.

Op  zaterdag 17/11 was er in de voormiddag de NVSG meeting in Aalter gevolgd door de benefietavond voor ‘Een hart voor Bumba’ in het Balenmagazijn. Dit project van Marianne Du Pré (die hierover enkele weken terug in de club is komen spreken) is weerhouden voor het Torfsfonds: iedereen kan hier via deze link: https://torfsfonds.be/projectDetails.php?ID=291 nog op stemmen tot 9/12

Tijdens de tweede ‘speaker’s Corner’ op 19/11 werden we door Henri de Hemptinne teruggevoerd naar 15 november 1949, de dag waarop zijn vader deelnam aan dé studentengrap van vorige eeuw: de inname van het Gravensteen!

Enkele dagen later op donderdag 22/11 werden we door Marceline Colpaert in Oudenaarde ontvangen voor de tentoonstelling van Adriaen Brouwer in het MOU, gevolgd door een schitterende kaas-en wijnavond in het Huis van Lalaing. 

En we sloten de maand november af met de SV van 26/11 tijdens dewelke Dr.Sofie Staelraeve het had over ‘Innovatie in de gezondheidszorg’ hier ook weer voor een talrijk publiek geïnteresseerde Rotariërs en genodigden.

Wat staat er op het programma van de maand december?

- Woensdag 5 december: Vergadering commissie DAG 19u ten huize Guido Ingels

- maandag 10 december : SV met partners – Jaarlijkse jeugd en actieavond met intervenanten van verenigingen die we steunen : o.a. vzw Kompanjon, vzw Uilenspel, vzw Roeland (NT2 projecten), vzw aPart, vzw Lejo, vzw Raakpunt, vzw Armoede De Link, vzw Hall of Skate, Rotaract (Ghentation), Studax, ...  Een ideale gelegenheid om vrienden en kennissen, en waarom ook niet sponsors uit te nodigen om vast te stellen wat onze club allemaal doet! Zie agenda om in te schrijven.

- Op zondag 16 december organiseert vriend Serge de laatste Soupape van 2018. We komen samen om 10u00 in de Burgstraat 37 waar jullie de auto kunnen ondergronds parkeren. Nadien voorzien we een snelle hap. Fietsbanden kunnen ter plaatste opgepompt worden met een professionele fietspomp tegen betaling : 5€ per fiets voor vzw Gift ! Graag inschrijven via de site, met partners.

- maandag 17 december :  SV met partners : Prof.Dr.Patrick Loobuyck , hoogleraar Levensbeschouwing aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor Politieke Filosofie aan de Universiteit Gent, komt spreken over 'Samenleven met gezond verstand’. Een ideale afsluiter voor het jaar 2018! Zie agenda om in te schrijven.

Meer info over al deze activiteiten is te vinden op onze website (waarop de leden zichzelf en hun genodigden liefst tijdig inschrijven): http://www.rotarygent.be/activity/ en op die van het district https://gent.rotary1620.org/nl/activities/agenda/

Op de website van 'Rotary in Gent' kunnen jullie ook de programmatie bekijken van de andere Gentse clubs: http://www.rotaryingent.be/agenda/

Tot binnenkort!                                                                                   

Met vriendelijke groet ,

Jacques Eichperger

verantwoordelijke communicatie RC Gent                                                                       

 

Verjaardagskalender RC Gent  - December 2018

12  Jean-Jacques De Laey (erelid) – jean.delaey@ugent.be

20  Gaston Van San – gaston.van.san@skynet.be

27 Fernand Voet (echtgenoot Marceline Colpaert) – fernandvoet@telenet.be