maandbrief 5 - november 2018

Thursday, 25 October 2018

Beste vrienden en vriendinnen,

Wat was die maand oktober toch druk:  het kopstukkendebat georganiseerd door alle Gentse clubs met een wijnveiling tvv vzw VOG  op 04/10,  het event ‘Hall of Skate’ door onze club gesponsord op 06/10, de tussenkomst van Elisabeth Ida over Lombok en … de onvergetelijke en dus ‘historische’ maidenspeech van Yves Feliers op de SV van 8/10, het 10e Seminarie Verslavingspreventie op 13/10, de infovoormiddag over ‘Ziekenhuis zonder grenzen’ dezelfde voormiddag en de start van het 14e Wijnweekend in de namiddag tot zondag 14/10, het gezamenlijk Rotaract event ‘Ghentation’ door onze club gesponsord op 19/10, de accreditatievergadering Jeugd op 20/10 en de SV van 22/10 met mooie tussenkomsten van Dr.Nele Vangheluwe over ‘Artsen zonder vakantie en van Marianne Du Pré over haar prachtig project ‘Een hart voor Bumba’ . En tenslotte hebben we deze maand afgesloten met een comitévergadering op 23/10.

Wat staat er op het programma van de maand november?

Op 10 en 11 november : Festival van de VREDE : http://www.festivalvoorvrede.gent/

Op maandag 12 november : SV met partners – met een voordracht door Jo Caudron één van de internetpioniers in België. Hij zal het hebben over de hoogtepunten en de valkuilen waren van de digitale ciommunicatie, innovatie en transformatie en zal een beeld schetsen van wat ons nog te wachten staat!  Meer info op uitnodiging 1 in bijlage.

Op zaterdag 17 november

- 8u30 -12u30: NVSG ontmoetingsdag in Aalter: inschrijven via : http://www.anah-nvsg.org/nl/meeting-days/2018

- 20u: Benefietavond voor het project ‘Een hart voor Bumba’ van Mariannne Du Pré in het Balenmagazijn, Maïsstraat 142 Gent

Op maandag 19 november :  Speaker’s Corner op een nog nader te bepalen locatie over een nog later te bepalen onderwerp! Surprise! Surprise! Surprise!

Op donderdag 22 november : 19u : Op initiatief van Marceline  bezoeken we samen in het MOU (Oudenaarde),  met een gids, de tentoonstelling ‘Adriaen Brouwer, Meeester van de emoties’ . Na het bezoek nodigt Marceline (en Vasa) ons uit voor een kaasschotel ion het huis van Lalaing.

Op maandag 26 november :  SV met partners : Sofie Staelraeve (doctor in de politieke wetenschappen-UGent en oprichtster van dash+) komt spreken over ‘Innovatie in de gezondheidszorg’.  Meer info op uitnodiging 2 in bijlage.

Meer info over al deze activiteiten is te vinden op onze website (waarop de leden zichzelf en hun genodigden liefst tijdig inschrijven): http://www.rotarygent.be/activity/ 

en op die van het district https://gent.rotary1620.org/nl/activities/agenda/

Op de website van 'Rotary in Gent' kunnen jullie ook de programmatie bekijken van de andere Gentse clubs: http://www.rotaryingent.be/agenda/

Tot binnenkort!                                                                                  

Met vriendelijke groet ,                                                               

Jacques Eichperger

verantwoordelijke communicatie RC Gent        

                                                              

Verjaardagskalender November 2018

02  verjaardag Caroline Van Damme (echtgenote Koen Lips)  caroline.vandamme@kbc.be

22  verjaardag Fabienne Claeys-Bouuaert (echtgenote Didier van den Hove) fabienne.claeysbouuaert@telenet.be

24  verjaardag Philippe Saelens  philippe.saelens2@telenet.be

27  verjaardag Griet Voet (echtgenote Madjid Gordjestani) voetgriet@gmail.com