Maandbrief 3 - september 2018

Sunday, 26 August 2018

Beste vrienden en vriendinnen,

Terwijl het op het eiland Lombok van de ene aardbeving naar de andere ging hebben James, Madjid, Stephan en Guido niet stil gezeten. Met de leden van de commissie DAG en van het comité werd via mail en telefoon overlegd welke steun onze club zou kunnen bieden aan RC Mataram en aan de plaatselijke bevolking.  Op de comitévergadering van dinsdag 21 augustus werd dan ook beslist om een eerste schijf noodhulp van 4000€ over te maken aan Dr.Bambang die ter plaatse is en reeds een eerste hulpactie heeft op touw gezet samen met 8 medewerkers van zijn kliniek ‘Enggal Saras Modern Health Care Center’.   Zijn zus, Elisabeth Sri Unggul Ida,  is  gisteren vanuit België vertrokken naar Lombok en zal hem dit bedrag overhandigen. Zij zal ons ook, als Belgische correspondente van MetroTV Indonesia, een nieuwskanaal met 200M kijkers. de nodige feedback bezorgen over het verloop van de hulpactie en de verdere noden.  Op 24 augustus kregen we eveneens een storting ten bedrage van 1000€  van onze contactclub RC Liège. En ook RC Utrecht-West  heeft ons steun beloofd. Hierbij dank aan onze vrienden:  dit is echt rotarische solidariteit!!

Op zaterdag  25 augustus hebben een aantal leden van onze club, op uitnodiging van vriendin Marceline Colpaert, een bezoek gebracht aan de VASA-tentoonstelling in Oudenaarde, gevolgd door een leuke receptie!!

Op zondag  26 augustus hebben we dan de vakantie feestelijk afgesloten met onze jaarlijkse familiebarbecue met kids, kleinkids, vrienden en kennissen, in Manège de Hoefslag in Zwijnaarde. Grote dank aan Dominique Delbeke en Thérèse de Meersman voor de prima organisatie en aan de meer dan 60 leden, partners en familie voor hun aanwezigheid!

Wat staat er op het programma van de maand september?

Op maandag 3 september is er – uitzonderlijk op een eerste maandag -  een algemene vergadering (enkel voor leden). Op deze vergadering zullen de resultaten van het jaar 2017-18 voorgelegd worden en zal de kick-off gegeven worden van het nieuw Rotary-jaar van RC Gent.

Op maandag 10 september komt vriend gouverneur Gilbert Denys op bezoek . Om 18u ontmoeting met het comité en om 19u15 kennismaking met de leden en hun partners! Dus: asap inschrijven - én met partner - via onze eigen website!

Op donderdag 13 september plannen we een commandobezoek aan onze vrienden van Gent-Noord  uitzonderlijk die avond in de KBC-toren met als spreker Marianne Dupré over het project Bumba in Kinshasa . Inschrijven voor 10 september via https://gent-noord.rotary1620.org/en/activities/agenda/20275/bezoek-aan-de-kbc-toren-met-spreker-marianne-du-pre-over-het-project-een-hart-voor-bumba-in-kinshasa

Op zaterdag 15 september zal onze inkomende voorzitter Henri zijn eerste trainingsdag gaan volgen om de knepen van het vak te leren op de Pré-Pets in Gent.

Op zondag 16 september is er een Soupape in Bredene: inschrijven via onze website.

Op maandag 24 september komt An Hulsmans ons spreken over ‘Ondernemen in 2018’. Deze vergadering staat open voor alle geïnteresseerden. Een afzonderlijke uitnodiging is te vinden als bestand in de agenda: https://gent.rotary1620.org/nl/activities/agenda/19567/sv-an-hulsmans-ondernemen-in-2018

En noteer nu reeds de datum van donderdag 4 oktober voor een debatavond tussen de kopstukken van de Gentse politieke partijen  en  een wijnveiling ten voordele van vzw VOG (in Parnassus, Oude Houtlei). Een initiatief van Gent-Prinsenhof samen met alle Gentse clubs.

Voor wie zijn agenda verder wil invullen: het programma van het eerste semester staat volledig ingevuld op de districtwebsite https://gent.rotary1620.org/nl/activities/agenda  en op de website van 'Rotary in Gent' kunnen jullie ook de programmatie bekijken van de andere Gentse clubs: http://www.rotaryingent.be/agenda

Tot binnenkort!

Met vriendelijke groet ,

Jacques Eichperger

verantwoordelijke communicatie RC Gent