Maandbrief 12

Friday, 28 April 2017

Gent, 28 april 2017

Beste vrienden en vriendinnen,

De maand april was een wat rustigere maand, met toch een paar belangrijke activiteiten waaronder ik speciaal een nieuwe gemeenschappelijke actie van alle Gentse Rotary- en Rotaractclubs zou willen vermelden: de deelname op 22 en 23 april aan de 1e Gentse Levensloop in de Blaarmeersen ten voordele van ‘Kom op tegen kanker’. Siska Knockaert, voorzitter van RC Portus Ganda, was de initiatiefneemster, stuwende kracht en teamkapitein. Meer dan 75 Gentse Rotariërs en Rotaracters hebben gelopen, gewandeld, aangemoedigd, gesponsord en op die manier een bedrag van bijna 3000€ verzameld! Hopelijk kunnen we volgend jaar op een nog grotere deelname rekenen. Het is eveneens een mooie familieactiviteit met kinderen en zelfs kleinkinderen voor wie tal van spelletjes klaar staan.

Op maandag 24 april ontvingen we in de club Hans Meurisse , directeur-generaal Penitentiaire Instellingen en Tine Verhenne, directeur van Cellmade. Het werd een boeiende avond over het penitentiair beleid in België.

Op 25 april was er een raad van bestuur van vzw VOG. Onze club is hier vertegenwoordigd door Henri de Hemptinne en ondergetekende. Ter voorbereiding van de algemene vergadering van vzw VOG op 32 mei gaf Henri, als penningmeester, reeds een overzicht van de verwezenlijkingen in 2016: 41.434,38 €  werden besteed aan maaltijden en voeding, vervoer, kledij, keukenuitrusting, bureau- en verpakkingsmateriaal! Een mooi resultaat dat in 2017 zeker nog hoger zal liggen!

En nu, beste vrienden en vriendinnen, is het alle hens aan dek teneinde ons moederdag-aperitiefconcert van 14 mei in de beste omstandigheden te laten verlopen. Enerzijds was dit via het zoeken naar sponsors en dat is redelijk goed gelukt, en anderzijds is er de kaartenverkoop! En hier moet wel nog een tandje worden bijgestoken! De zaal Parnassus heeft een capaciteit van 300 zitplaatsen. Indien elk lid van onze club minstens 9 vrienden en kennissen kan uitnodigen, dan zijn we OK! We hebben nog 14 dagen, dus…. een kleine inspanning nog voor een prachtige fundraisingactiviteit ten voordele van onze sociale doelen! En hiervoor zijn we toch lid van Rotary of niet?

Dus: allen afspraak op 14 mei om 11u in de Parnassus, Oude Houtlei in Gent. In bijlage nog eens de uitnodiging die jullie kunnen doorsturen naar vrienden en kennissen!

Maar voor en na het  aperitiefconcert ontvangen we ook nog twee belangrijke gastsprekers op onze vergaderingen en is er de jaarlijkse District Conferentie (Dicon)  in Gent op zaterdag 13 mei .

Op maandag 8 mei : SV om 19u met onze nieuwe topgastspreker, Prof.Dr.Martin Valcke,  (Onderwijskunde UGent) die ons zal spreken over “Vernieuwingen in het onderwijs: waar staan we en waar gaan we heen?”.  In bijlage een uitnodiging die jullie kunnen doorsturen naar vrienden en kennissen! Mag ik jullie allen vragen hiervoor,  samen met partner, vrienden en kennissen zo snel mogelijk in te schrijven via onze website: http://www.rotarygent.be/activity/527/

Op maandag 22 mei: SV om 19u met onze laatste topspreker van het jaar, Maarten Rabaey, journalist internationale politiek voor de krant ‘De Morgen’ die het met ons zal hebben over de hete topics van de internationale politiek. Een niet te missen avond . Hier ook zo snel mogelijk inschrijven via onze website: http://www.rotarygent.be/activity/529/

Et pour finir le mois de mai en beauté … gaan we van 25 tot en met 28 mei voor vier dagen naar Frankrijk : via Amiens naar Varengeville met een unieke woning, tuin en park van de familie Mallet “Le Parc des Moutiers”.  Avondeten en overnachting in Rouen. Vrijdag 26 mei: stadswandeling in Rouen, via Jumiège naar Laval. Samenkomst en avondeten met leden van RC Laval, onze Franse zusterclub. Overnachting in Laval. Zaterdag 27 mei: bezoek aan Laval, stadswandeling met gids. Namiddag stop in Le Mans, stadswandeling. Avondeten nabij kasteel van Saint Germain en Laye. Overnachting nabij Parijs / Saint Germain en Laye “Château du Val”. Zondag 28 mei: bezoek aan villa Savoie van Le Corbusier in Poissy, een topwerk van moderne architectuur en Monument Historique. Na de middag château Ecouen (nabij Roissy) Musée national de la Renaissance met topstukken uit de 16de eeuw o.a. prachtige wandtapijten uit Brussel.

En ter herinnering om af te sluiten: Dirk Van Boven (onze vertrouwde barman en kelner van het Kasteel van Zwijnaarde) die op 27 maart door een vrachtwagen werd aangereden ligt nog steeds in het UZ (blok K12, 4e verdieping, kamer 412) in afwachting van een vertrek naar revalidatie in Oostende. Jullie kunnen hem dus nog steeds een bezoekje brengen.

Met vriendelijke groet ,                

Jacques Eichperger                

Voorzitter RC Gent 2016-17

          Een gift mag altijd op BE50 0682 2968 5418 van vzw GIFT